24 Februari - Dagens fokus kort


Så här dagen innan lön för många så kommer dessa korten väldigt passande.
 
Det är underbart att omge sig av vackra saker och att känna känslan av att lyxa till det lite extra. När vi får in en större summa pengar är det ju därför lätt att de kan rinna i väg lite väl fort ibland. Men för att få frid inför den kommande månaden så ber korten oss om att ta en titt på våra utgifter, att se över vår ekonomi och att göra en budget inför den närmaste tiden. Har du skjutit på något som har med ekonomin att göra så är det dags att ta tag i det nu. Du kommer att känna dig mer fridfull när du har kontroll över situationen.
 
Du är en generös människa som värnar mycket om familj och vänner. Du vill att alla ska må bra och du ger mycket av dig själv. Det är en fin egenskap. Men, korten råder oss just nu att ge på ett sätt som inte behöver kosta så mycket pengar. Det kan vara ett fint kort, blommor, en fin handling eller något vi har lagat eller bakat hemma.
 
Korten uppmuntrar oss också att se över hur vi ser på pengar. Vad betyder pengar för dig? Vad har du fått dessa uppfattningar ifrån? Hör du någon röst från ditt förflutna om vad det innebär att ha lite eller mycket pengar? Kan det vara en röst från dina föräldrar? Stämmer deras åsikter överrens med dina? Hur har det sätt dina föräldrar hanterade pengar på påverkat dig? Ta en stund och fundera över detta och se om det finns något du skulle vilja släppa eller ändra på.
 
Pengar är energi, som allt annat. Om du försöker se pengar som ett verktyg att använda, precis som en hammare, eller en dator eller något annat praktiskt så tar det bort de laddade känslor vi ofta upplever när vi pratar om pengar. Det är något vi använder för att fungera i vardagen men det är inte du, det definierar inte dig. Båda korten är gröna vilket är Ärkeängel Raphaels färg. Han har med vår hälsa att göra och korten uppmanar oss därför att titta på hur vårt förhållande till pengar påverkar vår hälsa. Be gärna honom om hjälp om du vill ha det på ett annorlunda sätt.
 
En bra övning att göra för att attrahera mer pengar är att börja känna hur det känns att ha alla de pengar som du behöver, att njuta av dem som att du har dem nu. Ta fram penna och papper, ett gammalt tomt checkhäfte eller gör ett dokument på datorn. Första dagen så skriver du in att du har 1000 kr på kontot. Sen ska du handla upp dessa 1000 kr. För varje grej du köper i ditt inre öga så skriver du upp det i checkhäftet. När du är nere på noll slutar du handla. Dagen efter kommer det in 2000 kr, då är det dags att handla igen. Dagen efter kommer det in 4000 kr, dagen efter det 8000 kr följt av 16000, 32000, 64000, 128000 osv.. Du ska handla upp allt för du vet att nästa dag kommer det nya pengar. Njut av att handla, känn hur lätt pengarna kommer till dig och hur du använder dem för att köpa det du behöver och det som gör dig lycklig. Gör så i två veckor, ju mer du kan fantisera desto bättre. I början kan det kännas lite konstigt och du kanske börjar tänka på det du kallar "din verklighet", notera då bara det, släpp det och fortsätt handla i ditt checkhäfte. Ju mer du kan komma in i känslan av att det känns bra desto lättare kommer du att kunna attrahera pengar i ditt liv. Happy shopping!
 
Korten kommer från "Healing with the fairies Oracle cards" från Doreen Virtue och "Fairy Tarot Cards" från Doreen Virtue och Radleigh Valentine. 
 
 
Taggar: Pengar, Raphael;

Kommentera inlägget här :