24 Februari - Dagens fokus kort


Så här dagen innan lön för många så kommer dessa korten väldigt passande.
 
Det är underbart att omge sig av vackra saker och att känna känslan av att lyxa till det lite extra. När vi får in en större summa pengar är det ju därför lätt att de kan rinna i väg lite väl fort ibland. Men för att få frid inför den kommande månaden så ber korten oss om att ta en titt på våra utgifter, att se över vår ekonomi och att göra en budget inför den närmaste tiden. Har du skjutit på något som har med ekonomin att göra så är det dags att ta tag i det nu. Du kommer att känna dig mer fridfull när du har kontroll över situationen.
 
Du är en generös människa som värnar mycket om familj och vänner. Du vill att alla ska må bra och du ger mycket av dig själv. Det är en fin egenskap. Men, korten råder oss just nu att ge på ett sätt som inte behöver kosta så mycket pengar. Det kan vara ett fint kort, blommor, en fin handling eller något vi har lagat eller bakat hemma.
 
Korten uppmuntrar oss också att se över hur vi ser på pengar. Vad betyder pengar för dig? Vad har du fått dessa uppfattningar ifrån? Hör du någon röst från ditt förflutna om vad det innebär att ha lite eller mycket pengar? Kan det vara en röst från dina föräldrar? Stämmer deras åsikter överrens med dina? Hur har det sätt dina föräldrar hanterade pengar på påverkat dig? Ta en stund och fundera över detta och se om det finns något du skulle vilja släppa eller ändra på.
 
Pengar är energi, som allt annat. Om du försöker se pengar som ett verktyg att använda, precis som en hammare, eller en dator eller något annat praktiskt så tar det bort de laddade känslor vi ofta upplever när vi pratar om pengar. Det är något vi använder för att fungera i vardagen men det är inte du, det definierar inte dig. Båda korten är gröna vilket är Ärkeängel Raphaels färg. Han har med vår hälsa att göra och korten uppmanar oss därför att titta på hur vårt förhållande till pengar påverkar vår hälsa. Be gärna honom om hjälp om du vill ha det på ett annorlunda sätt.
 
En bra övning att göra för att attrahera mer pengar är att börja känna hur det känns att ha alla de pengar som du behöver, att njuta av dem som att du har dem nu. Ta fram penna och papper, ett gammalt tomt checkhäfte eller gör ett dokument på datorn. Första dagen så skriver du in att du har 1000 kr på kontot. Sen ska du handla upp dessa 1000 kr. För varje grej du köper i ditt inre öga så skriver du upp det i checkhäftet. När du är nere på noll slutar du handla. Dagen efter kommer det in 2000 kr, då är det dags att handla igen. Dagen efter kommer det in 4000 kr, dagen efter det 8000 kr följt av 16000, 32000, 64000, 128000 osv.. Du ska handla upp allt för du vet att nästa dag kommer det nya pengar. Njut av att handla, känn hur lätt pengarna kommer till dig och hur du använder dem för att köpa det du behöver och det som gör dig lycklig. Gör så i två veckor, ju mer du kan fantisera desto bättre. I början kan det kännas lite konstigt och du kanske börjar tänka på det du kallar "din verklighet", notera då bara det, släpp det och fortsätt handla i ditt checkhäfte. Ju mer du kan komma in i känslan av att det känns bra desto lättare kommer du att kunna attrahera pengar i ditt liv. Happy shopping!
 
Korten kommer från "Healing with the fairies Oracle cards" från Doreen Virtue och "Fairy Tarot Cards" från Doreen Virtue och Radleigh Valentine. 
 
 
Taggar: Pengar, Raphael;

19-21 Februari - Helgens fokus kort


Korten för denna helgen är "Patience" och "Notice the signs"
 
Vi är uppmanade att ha lite extra tålamod denna helgen, med andra och med oss själva. De förändringar vi önskar i våra liv är på väg, de kommer att komma. Ibland är det så lätt att bli otålig när det är någonting vi så gärna vill ha men som inte har kommit till oss ännu. Ibland tror vi då att det inte är på väg till oss, att det vi bett om inte hörsammats av universum. Korten ber oss om att slappna av och även att njuta under tiden tills det kommer, att acceptera att allt kommer att ske vid rätt tidpunkt. Kanske är det så att det du bett om kan överträffas av någonting ännu bättre men du kan ännu inte se detta. Lita på att ditt högre jag och dina guider vet vad som är bäst för dig.
 
Korten ber oss också om att vara extra uppmärksamma på tecken som kan leda oss på rätt väg. Det är inte helt sällan så att vi får ingivelser att vi ska göra någonting eller gå någonstans men vi ignorerar det. Kanske tycker vi att det inte är rätt tidpunkt, att vi inte orkar, inte har råd eller inte känner för det just nu. Men, denna helgen lita på de känslor du får och skrid till handling. Det kan vara så att du kommer att träffa någon som kan hjälpa dig att nå dit du vill, erbjuda dig det där jobbet eller boendet eller introducera dig för din nya kärlek eller en ny vän. Änglarna vill också säga till dig att de tecken du har sett i din vardag är meddelanden från dem att du inte är ensam, de finns vid din sida och du är på rätt väg. De gör sig ofta påminda genom repetitiva nummer i din vardag, genom fåglar och fjärilar eller andra djur, genom små pengar du hittar, små fjädrar eller en stark känsla av att du har någon hos dig.
 
Jag vill också nämna att om du är extra irriterad, otålig eller trött i helgen så kom ihåg att det är fullmåne på måndag. Många är känsliga för den dragningskraft månen utgör och kan påverkas i sitt humör. Men ofta sätter vi kanske inte det i relation till månen. Så ha lite extra överseende med dig själv och andra. Fullmånen är också ett utomordentligt bra tillfälle att släppa det vi inte längre vill ha i våra liv så att vi kan göra plats för nya saker. Ställ dig under månen på söndag kväll (kvällen innan fullmåne är bäst) och känn efter vad du skulle vilja bli av med eller läka. Säg det sedan för dig själv att "Nu är jag färdig med....... och jag är redo att släppa greppet om detta i alla tidens riktningar". Glöm inte att andas djupt och se för ditt inre öga hur det som har bekymrat dig försvinner längre och längre bort från dig. Det är en extra kraftfull fullmåne på måndag då det är den 22/2, 222 betyder "Fortsätt att ha tillit". Så ta hand om dig själv i helgen, ha kul, var snäll mot dig själv och gläds åt vetskapen att det du vill ha är på väg till dig.
 
Korten kommer ifrån "Flower Therapy Oracle Cards" av Doreen Virtue och Robert Reeves och "Daily Guidance from your Angels Oracle cards" av Doreen Virtue.
 
Taggar: Tecken, Tålamod, fullmåne;

15 Februari - Dagens fokus kort


Dagens kort handlar åter igen om att våga lita på dig själv och din intuition. Du har ställt en fråga om din framtid och kortet visar dig att de svar/känslor/vägledning som du har fått går att lita på. Kanske har du undrat om det är sant eller om det är rätt väg? Ibland kan det vara svårt att veta vad som är tankar och vad som är intuition ifrån ditt högre jag. Egot kommer väldigt ofta i vägen och arbetar utifrån en plats av rädsla och osäkerhet. Den delen av dig gör allt för att saker och ting ska vara desamma som de alltid har varit. Den delen av dig vill ha kontroll. För även om du skulle vilja göra förändringar så vet du ju inte vad du kommer att få, dvs många "Tänk om-tankar" kommer till ytan. Dessa tankar drivs alltså av rädsla och du kan välja att bli mer medveten om dessa tankar och inte låta de styra ditt liv. Rädsla när det verkligen är fara är vår naturliga skyddsmekanism men rädsla som i oro är en verklig energitjuv och ett hinder mot att leva det liv du egentligen vill. Sann vägledning skapar aldrig oro, rädslor eller negativitet, det är egot som gör det.
 
Vi är oerhört kraftfulla som människor med en stark inre kraft och dina känslor är din egen GPS i livet. Är du i harmoni med ditt högre jag så mår du bra. Du är lugn, harmonisk, trygg och spenderar din tid med det du är ämnad för att göra. Är du spänd, stressad eller ledsen och orolig så är det ett tecken på att du har kommit ifrån det som är ditt högre jags önskan. Så, desto mer du kan leva i samklang med din egen sanning desto bättre kommer ditt liv att bli. För att veta vad som är din egen sanning så behöver du lyssna inåt och du behöver känna efter. För att ha den allra bästa kontakten med din intuition så behöver "Third Eye chakrat" vara balanserat.
 
Chakran är energicenter i din kropp som både skickar ut och tar emot signaler/vibrationer. Precis som ljus har olika färgade våglängder beroende på ljusets hastighet så rör sig dina chakran i olika hastigheter och har därför olika färger. I detta spektrum så har röd en av de långsammaste vibrationerna och lila en av de snabbaste. Om du skulle mäta färger i ett oscilloskop (ett elektriskt mätinstrument som visar hur en elektrisk spänning varierar över tiden) så skulle du se vågor på en graf som indikerar deras hastighet. Du har säkert hört talas om att vi har sju större chakran i kroppen som går centralt i kroppen från svanskotan upp till huvudet. De har alla olika möjligheter att ta hand om olika energier (våglängder).
 
Chakran kan bli obalanserade och då blir ditt liv också ofta obalanserat. I Yoga så läggs det mycket fokus på att genom fysiska övningar frigöra blockerad energi och på så sätt få fart på ditt liv och balansera din kropp och därmed få bättre fysisk hälsa. Det chakrat som kallas "Third Eye" chakrat finns mellan dina andra två fysiska ögon. Det har en mörk blå färg och är starkt kopplat till din intuition. Om du har en blockering i detta chakrat så kan det vara så att du har svårt för att komma i kontakt med ditt högre jag/din intuition och att våga lita på din inre röst. Ofta ser du då endast det mest uppenbara i en situation eftersom du stannar kvar i intellektet. Du kanske då går miste om en större mening och något som skulle kunna få dig att må mycket bättre. Det finns många andra sätt än Yoga att balansera sina chakran på och mycket information går att hitta på nätet. Jag kommer att skriva mer om detta framöver.
 
Så idag, kom ihåg att du har en naturlig medfödd förmåga att veta vad som är bäst för dig i ditt liv och kortet vill påminna dig om att du verkligen kan lita på din intuition. Jag önskar dig en riktigt bra start på veckan.
 
Kortet kommer ifrån "Angel Therapy Oracle Cards" av Doreen Virtue