15 Februari - Dagens fokus kort


Dagens kort handlar åter igen om att våga lita på dig själv och din intuition. Du har ställt en fråga om din framtid och kortet visar dig att de svar/känslor/vägledning som du har fått går att lita på. Kanske har du undrat om det är sant eller om det är rätt väg? Ibland kan det vara svårt att veta vad som är tankar och vad som är intuition ifrån ditt högre jag. Egot kommer väldigt ofta i vägen och arbetar utifrån en plats av rädsla och osäkerhet. Den delen av dig gör allt för att saker och ting ska vara desamma som de alltid har varit. Den delen av dig vill ha kontroll. För även om du skulle vilja göra förändringar så vet du ju inte vad du kommer att få, dvs många "Tänk om-tankar" kommer till ytan. Dessa tankar drivs alltså av rädsla och du kan välja att bli mer medveten om dessa tankar och inte låta de styra ditt liv. Rädsla när det verkligen är fara är vår naturliga skyddsmekanism men rädsla som i oro är en verklig energitjuv och ett hinder mot att leva det liv du egentligen vill. Sann vägledning skapar aldrig oro, rädslor eller negativitet, det är egot som gör det.
 
Vi är oerhört kraftfulla som människor med en stark inre kraft och dina känslor är din egen GPS i livet. Är du i harmoni med ditt högre jag så mår du bra. Du är lugn, harmonisk, trygg och spenderar din tid med det du är ämnad för att göra. Är du spänd, stressad eller ledsen och orolig så är det ett tecken på att du har kommit ifrån det som är ditt högre jags önskan. Så, desto mer du kan leva i samklang med din egen sanning desto bättre kommer ditt liv att bli. För att veta vad som är din egen sanning så behöver du lyssna inåt och du behöver känna efter. För att ha den allra bästa kontakten med din intuition så behöver "Third Eye chakrat" vara balanserat.
 
Chakran är energicenter i din kropp som både skickar ut och tar emot signaler/vibrationer. Precis som ljus har olika färgade våglängder beroende på ljusets hastighet så rör sig dina chakran i olika hastigheter och har därför olika färger. I detta spektrum så har röd en av de långsammaste vibrationerna och lila en av de snabbaste. Om du skulle mäta färger i ett oscilloskop (ett elektriskt mätinstrument som visar hur en elektrisk spänning varierar över tiden) så skulle du se vågor på en graf som indikerar deras hastighet. Du har säkert hört talas om att vi har sju större chakran i kroppen som går centralt i kroppen från svanskotan upp till huvudet. De har alla olika möjligheter att ta hand om olika energier (våglängder).
 
Chakran kan bli obalanserade och då blir ditt liv också ofta obalanserat. I Yoga så läggs det mycket fokus på att genom fysiska övningar frigöra blockerad energi och på så sätt få fart på ditt liv och balansera din kropp och därmed få bättre fysisk hälsa. Det chakrat som kallas "Third Eye" chakrat finns mellan dina andra två fysiska ögon. Det har en mörk blå färg och är starkt kopplat till din intuition. Om du har en blockering i detta chakrat så kan det vara så att du har svårt för att komma i kontakt med ditt högre jag/din intuition och att våga lita på din inre röst. Ofta ser du då endast det mest uppenbara i en situation eftersom du stannar kvar i intellektet. Du kanske då går miste om en större mening och något som skulle kunna få dig att må mycket bättre. Det finns många andra sätt än Yoga att balansera sina chakran på och mycket information går att hitta på nätet. Jag kommer att skriva mer om detta framöver.
 
Så idag, kom ihåg att du har en naturlig medfödd förmåga att veta vad som är bäst för dig i ditt liv och kortet vill påminna dig om att du verkligen kan lita på din intuition. Jag önskar dig en riktigt bra start på veckan.
 
Kortet kommer ifrån "Angel Therapy Oracle Cards" av Doreen Virtue
 
 

Kommentera inlägget här :